Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Thursday, November 4, 2010

GALAS - PAS KALAH KERANA RASUAHWalaupun wang berguna dan semua orang mencarinya tetapi rakyat sudah mula benci kepada rasuah politik. Pas kalah di Galas kerana rasuah  secara terbuka. Seluruh dunia melihat Nik Ajis menghulurkan wang kepada orang Asli.

Pas cuba membeli undi orang Asli tetapi orang asli pun boleh fikir Pas beri duit kerana mahukan undi mereka. Lepas pilihan raya Pas tidak nampak muka. Tanah adat mereka di gasak oleh Pas dan diberi kepada tokey Singapura. Hutan tempat orang Asli mencari rezki habis jadi padang jarak padang terkukur.

Tiap-tiap kali pilihan raya Pas memberi sijil palsu kononnya akan beri tanah, saham dan lain-lain lagi. Tetapi bertahun tunggu sampai sijil berkarat satu hapah pun tiada. Orang Asli pun sudah masak dengan penipuan serta helah Pas. Kali ini orang Asli dan melayu Galas ajar Pas cukup-cukup. Padan muka Pas.

2 comments:

Anonymous said...

kat jerantut tanah melayu dibrei kepada tokey cina oleh pemimpin umno ... ke keh keh.... kalau berani jgn tapis keh keh keh

Anonymous said...

wahai pemuda...buta ke hati2 kalian? jgn la ingt UMNO tu suci...ramai kaki togok arak..rasuah...ali rustam rasuah pn leh jd ketua mntri melake..pelik2..ak x kate la pas btol ke..keadilan btol ke..ak cakap ni base on keadilan melayu..korg kate berjuang untuk bangsa..agama..korg leh tgk balik la diri korg..korg juz nk kepentingan diri terpelihara..kite rakyat x bodoh..kami golongan terpelajar..UMNO leh bodokn golongan bodo..tp bukn terpelajar..helah UMNO da nyata sgt...lebih dr zaman mahathir..kalo berjuang..berjuang btol2..tolak arak dan judi..boleh?? ak yakin korg x leh..hampeh UMNO..ketuanan melayu? melayu je la..suppose korg tegakkn..Ketuanan Islam...lupekn la smngat bangsa korg..ak lebih rela..agama yg memimpin...bukn melayu