Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Monday, November 29, 2010

PEMUDA KESAL PENGHINAAN KEPADA ORANG MELAYU

Pemuda kesal kerana ada pihak yang laparkan undi bukan melayu menghina orang melayu melampau. Sikap parti politik yang dianggap oleh TPM Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai kapal yang hendak tenggelam itu melukakan hati orang melayu.

Kerajaan hendak segera mengambil tindakan tegas lapuran polis yang dibuat diPulau Pinang dibawah akta hasutan supaya mereka itu dihadapkan kemahkamah kerana menghasut.

Politik kotor parti pembangkang itu bukan sahaja menghasut rakyat dalam negara malah menghasut penduduk dunia agar memandan rendah kepada kerajaan yang terasnya orang melayu.

Mereka adalah diantara yang mendapat keistimewaan dan pernah menjadi orang penting negara. Semasa mereka menjadi orang penting negara banyak menyeleweng hingga terbukti dipenjarakan kerana rasuah dan salah guna kuasa.

Sipenderhaka itu, mengaut kekayaan negara bersama kroni-krononya telah bayank pendedahan dibuat oleh orang kiri kanannya. Sekarang menuduh orang lain jahat sebagaimana kejahatan yang pernah dilakukannya.

Penderhaka itu akan membuat apa sahaja mengalih pandangan rakyat kerana tidak lama lagi akan dipenjarakan kerana 'miang buluhnya' suka melakukan kerja-kerja keji.

No comments: