Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Monday, April 26, 2010

SAMY VELLU TIDAK LAKU DIHULU SELANGOR

Samy Vellu tidak nampak muka waktu keputusan pilihanraya kecil Hulu Selangor diumumkan BN menang. Comform dia kena letak jawatan sebab dia janji jika calon BN menang dia akan bersara. Calon BN Kamalanathan hanya dijulang oleh PM, TPM, Sharizat Jalil, Koh Su Koon, Hafie Afdal dan lain-lain. Chua Soi Lek nampak janggal malu kerana pengundi cina tak mengundi BN.

Samy Vellu berdoa di Kuil agar calon MIC bukan yang ditunjukannya itu kalah supaya PM dan seluruh negara tahu lain kali letak calon kena ikut cakap presiden MIC. Jika Kamalanathan kalah lain baru orang tahu samy vellu itu keramat. Pengerusi BN jangan memandai-mandai buat keputusan pilih calon MIC.

Tapi keputusan BN menang memberi tamparan hebat kepada presiden MIC bahawa bisanya sudah betul-betul hilang dan kaum India sudah tidak mendengar lagi arahan samy vellu. Bagi orang India diperingkat grassroot Samy Vellu sudah tidak wujud lagi. Kemunculan Samy Vellu di Hulu Selangor dianggap menyemak dan merosakkan undi sahaja.

Seluruh rakyat Malaysia melihat samy Vellu 'kena rogol' dalam menetapkan calon MIC pada PRK kali ini. Sudahlah berdarah dirogol calon itu menang besar pula. Ini membuktikan bahawa selama ini calon dalam mana-mana pilihan raya yang dikemukakan oleh Samy Vellu ramai yang kalah adalah disebabkan calon yang ditonjolkan tidak ada kualiti. Calon-calon itu tidak lain hanyalah pengampu, penyapu bontot Samy Vellu sahaja. Samy Vellu memilih calon dungu untuk bertanding kerusi BN.

Pada sebenar-benarnya ramai tokoh-tokoh dari kalangan orang India yang menjadi ahli MIC berpotensi dan bijak. Tetapi dia cukup takut pada orang India yang bijak pandai kerana dia takut lobangnya dalam MIC pecah. Orang cerdik tidak boleh ditutup mulut. Jadi Samy Vellu suka orang bodoh disekelilingnya, orang yang tak sekolah. Kalau sekolah pun sangkat tingkatan tiga jer. Ahli-ahli MIC yang cerdik menjauhkan diri, jika dekat dicantasnya.

PM dan TPM sangat pintar memintas akal Samy Vellu itu. Mereka ikut tuntutan MIC untuk mengekalkan kerusi di Hulu Selangor. Tapi calon tidak ditentukan oleh Samy Vellu. Jadi apa gunanya Samy Vellu sebagai presiden kalau haknya sebagai Presiden ditepis begitu sahaja. Semua orang berpendapat bahawa Samy Vellu adalah beban kepada BN dan MIC tetapi Samy Vellu pekak telinga saja.

Dengan pengalaman Hulu Selangor itu menjadi panduan PRU 13 nanti bahawa jika kerusi BN untuk calon MIC tidak perlu lagi dirujuk kepada Samy Vellu. PM, TPM, MB dan KM dari sekarang kena kenal pasti orang India yang ada potensi untuk dijadikan calon. Jangan peduli pada Samy Vellu menjerit sekali pun kerana presiden MIC gila kuasa itu tetap nak cadang barisan calon datang darinya sendiri.

Dengan cara pucuk pimpinan BN buat macam itu Samy Vellu masih degil juga?. Sampailah masa Samy Vellu meletakkan jawatan. Kalau dia sudah tidak lagi presiden, MIC akan kuat semula. Samy Vellu tak malu ke?

Dikesempatan ini, Pemuda mohon maaf kepada jentera BN kerana tidak berkempen di Hulu Selangor. Penulis dan boss mudik ke Hulu Tembeling, ada program 1Penduduk. Boss saya lebih utamakan penduduk ADUNnya walau dia EXCO Pemuda Malaysia. Rakyat diutamakan.

No comments: