Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Friday, June 11, 2010

DAKWAH ISLAM

N AJIS AJAK DAP DAN PKR BERDAKWAH

Pemuda UMNO rasa geli geleman bila mendengar N ajis mengajak DAP dan PKR bersama bagi tugas berdakwah Islamiah diMalaysia. N ajis menyalahkan pihak ulama dan guru-guru pondok dikatakan tidak memainkan peranan dakwah kepada bukan islam dinegara ini. N ajis lebih percaya kepada Lim K Sg dan L G Eng, Kapal singa serta albuntut untuk berdakwah Islam dari alim ulama' berkenaan. Ulama' dan guru-guru pondok itu disalahkan kerana berdakwah sesama islam sahaja.
Setahu kami kafir harbi tidak sekali-kali menyokong sebarang bentuk dakwah islamiah, malah mereka sanggup menentang secara terbuka dan tersembunyi segala gerakkan islam dimana juga mereka berada. Islam memberikan dua kelas kafir ia itu zimmi dan harbi. Zimmi adalah mereka yang berfahaman serdahana walaupun mereka tidak menerima islam tetapi mereka tidak menentang apa juga perjalanan Islam. Mereka sentiasa berkerjasama dalam semua bidang kecuali hal-hal yang berkait dengan agama Islam. Mereka juga berharap orang islam memahami kepercayaan mereka. Harbi pula, menentang keras Islam, malah mereka cuba menghancurkan Islam dari luar dan dalam.
N ajis semakin hari semakin nyanyuk tambahan pula banyak tekanan kaum keluarganya yang rasuah dan berbagai salah guna kuasa telah beban fikiranya semakin kusut. Pemuda UMNO akan minta ahli UMNO bubarkan UMNO jika N ajis berjaya mengajak Lim K Sg, L G Eng, Kapal singa dan beberapa tokoh lain masuk islam. Silap-silap N ajis yang masuk jadi harbi. Perbuatan N ajis mengiyakan tokoh-tokoh DAP menggunakan ayat quraan menghentam orang islam itu telah menghampiri ulamak betit itu kesitu. Pemimpin-pemimpin PAS seperti Haji Hadi dan lain-lain berdiam diri kerana pening melihat ulamak nyanyuk itu semakin teruk kebelakangan ini. Keadaan dalam Pas sekarang amat sengsara kerana menghadapi masalah memelihara orang sakit tua. Didalam hati berkata 'bilalah orang tua ini akan kembali' begitulah kedaannya.

No comments: