Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Sunday, August 29, 2010

WEE MENG CHENG ATAU NAMEWEE - BUAT HAL LAGI MELAMPAU

Wee Meng Cheng atau Namewee yang dkait dengan menghina Malaysia dalam lagu negara ku kembali keudara dengan berbagai lagu dan lakunan diklip vedeo lebih hebat lagi menyentuh sentimen perkauman.

Perdana Menteri mengarahkan untuk disiasat  segera, jika ada bukti seret kemahkamah. " kita tengok dulu, jika ada bukti cukup boleh didakwa didakwa dan serahkan pada mahkamah jatuhkan hukuman" kata PM.

Pemuda mahu supaya isu perkauman ditangani dengan tegas. Kurangkan amaran, sebalikya jika ada bukti kita akan lihat keputusannya mahkamah. Cukuplah konsep 'maaf' dalam urusan yang boleh membakar negara. Pemuda juga mahu hasil siasatan dikemukakan kepada umum. Bukan sekadar retorika.

Sampailah masanya Namewee ini diperam seperti pisang dalam lagunya yang terbaru. Jika pemuda itu tidak merasa, selagi itu dia berani buat bebal sepanjang masa.  Ia harus diajar bukan dengan cakap lagi tetapi memerlukan komitmen orang bertanggung jawab. Amaran-amaran tidak main lagi.

No comments: