Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Friday, October 29, 2010

CALON GEMUK BUKAN ISU BESAR - DR ZUL ?


Dr. Zulkefli calun Galas kata gemuk tidak menjadi isu besar. Dan mencabar untuk bertarik tali jika calon BN kalau handal.

Pada rakyat seorang doktor perubatan yang menasihatkan orang ramai supaya menjaga kesihatan tetapi doktor sendiri tidak nampak sihat adalah satu masalah besar.

Seseorang yang boleh menasihatkan orang lain begini dan begitu tetapi dirinya tidak berdisiplin adalah seorang yang 'cakap tidak serupa bikin'. Seorang doktor juga sentiasa menasihatkan orang ramai sentiasa mengawal berat badan untuk hidup sihat tetapi doktor sendiri tidak tahu berat badannya adalah 'cakap tidak serupa bikin'.

Ini penting sebagai apa yang dikatakan pandang pertama yang cukup berkesan untuk menilai seseorang.  Tidak hairan jika beliau jadi wakil rakyat nanti ' pencapaian diutamakan-wakil rakyat didahulukan'.

Seorang wakil rakyat memerlukan kesihatan yang baik dan pergerakan yang cepat untuk menjalankan tugas. Jika sibuk dengan membawa diri pun sangkut bagaimana untuk memberikan perkhidmatan yang cepat dan berkesan.

Orang boroi juga mengutamakan makan mesti cukup dan tidak boleh berlapar berbanding dengan orang kurus. Dengan itu ia pasti mengutamakan perut sendiri  dahulu dari perut rakyat.

Pemuda memerhatikan perangai orang lebih gemuk selalunya begitu dan percaya jika Dr Zul dipilih akan jadi 'wakil rakyat sendiri didahulukan' . Petunjuk sudah jelas bahawa calon PAS itu pasti cakap tak serupa bikin. Percayalah.

Hoy.. calon boroi kuat makan lah...kah...kah...kah...
Hoy.. calon gemuk utama diri sendirilah  hark...kark..hark
Hoy.. calon boroi kuat tidurlah hah..hah..hah..
Hoy.. jangan kasi undi sigemuklah  kah..kah..kah..

1 comment:

chenerong ular said...

Gemuk,boroii,kuat melantak kalau nok cakap,pelan pelan sikit,ramai juga orang UMNO yang telah menjadi pemimpin dan berangan angan nok jadi pemimpin, GEMUK DAN BOROII BOROII. maka dah ramai lah para pemimpin kita yang kuat tidor dan kuat melantak, Apa kurang dengan bakal calun umno di dun DAMAK ?.