Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Friday, October 15, 2010

KETUA KAMPUNG DAN IMAM NAIK ELAUN MELOMPATLAH

                    mesyuarat jkkk

Ketua Kampung ( Tok Empat), Imam, Guru Kafa dan ahli JKKK naik Elaun tidak diduga pada bajet yang dibentang oleh PM petang tadi. Ketua Kampung naik jadi RM800, ahli Jkkk naik RM 50 setiap kali mesyuarat, Imam naik jadi RM 750 sebulan.

Bagi Ketua Kampung kerajaan negeri sumbang elaun sebanyak RM200 jika dicampur elaun mereka sekarang rm1000 sebulan. Pemuda berharap selepas ini bajet kerajaan negeri akan naikan lagi elaun ketua Kampung sekurang-kurangnya rm200. Ini bagi menjana pendapatan tinggi menjelang negara maju 2010.

Pemuda ucap tahniah kepada Ketua-ketua kampung seluruh negara yang dibawah biayaan Kerajaan Persekutuan atau kerajaan BN. Selepas ini ramailah berminat untuk jadi ketua kampung dan jika kena gayanya mereka yang keluar universiti pun berminat menjadi Ketua Kampung.

Dengan kenaikan elaun KK, Imam, dan Guru Kafa serta ahli JKKK itu diharap mereka bersemangat untuk berkerja lebih keras lagi dalam melaksanakan Pelan Induk Pembangunan Luar Bandar supaya golongan muda tidak berhijrah lagi kebandar-bandar besar.

1 comment:

chenerong ular said...

Lagi bermasaalah kepada pemimpin2 UMNO,dah lah sekarang ini pemilihan ketua2 kampung ramai yang tidak menepati mutu saorang pemimpin masarakat,orang yang dipilih ada lah terdiri dari orang2 kuat mengampu Yang berhurmat sahaja,dah tua bangka pun maseh melobi jawatan ketua kampung,orang kampung tak menyukai,tapi kuasa ada pada yang berhurmat maka dia dilantik juga.ORANG KAMPUNG KATA,URRANG YANG TAK BULEH PAKAI DI LANTIK JUGA,nah sekarang ini elaun dah dinaikan,lagilah kuat cantas mencantas di segenap kampung,tak jadi buat apa kerja lah lau dah macam ini,rakyat juga yang terkapar.WAHAI YANG BERHURMAT,PILIH LAH KETUA KETUA KAMPUNG DARI KALANGAN ORANG YANG BOLEH MEMBUAT KERJA,DAN LURUS,BERKERJA KERANA AGAMA,BANGSA DAN KAMPUNG,BIAR YB YB JER LAH YANG TAK BERAPA LURUSNYA,SILAP PERHITUNGAN TUNGGU LAH PENBALASAN SELEPAS MATI,DAH LAH SELAMA INI DAH BANYAK BUAT PERKARA PERKARA YANG TAK BETUL... PILIH MOLEK MOLEK LAIN KALI. UNTUK GURU KAFA DAN IMAM IMAM,TIDAK DI PERSOALKAN LANTIKAN MEREKA,DEMQ TURK PAKAR DALAM BIDANG DIMAQ,TAPI KALU MINTAK YB YB YANG MEMLIH IMAM DAN GURU KAFA,ADA RASANYA TERSALAH PILIH HOK TAK PANDAI MENGAJI,KRONO? HAHAHA