Dari Meja Editor

Sekarang ini saudara dan saudari berada dilapang sasar Pergerakkan Pemuda UMNO Jerantut. Jangan melintas tidak tentu hala, kerana triger di hujung jari; dipetik terus meletup. Hujung laras ini tak mengenal siapa. Sekali laras menghala ke saudara/saudari bermakna giliran saudara/saudari akan tersungkur.

Jangan rapat, Pemuda sepak, terajang, sigong,tempeleng; jika jatuh terus lenyek. Sasaran kami adalah DAP, PAS dan PKR; Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim dan lain-lain yang sewaktu dengannya.

SIAP SIAGA! RAPATKAN BARISAN! KEHADAPAN JALAANNN! KIRI!..... KANAN!.......KIRI!.......KANAN!......KIRI!.......KANAN! ATTENNNTIIOONNN!

Friday, September 3, 2010

PERAKAM VIDEO KHALID - BUANG MASA

Pemuda sudah jangka, Tan Sri Khalid Ibrahim tidak akan buat lapuran polis kerana dia takut dirinya sendiri akan disiasat oleh polis. Tidak salah jika pemuda cakap bahawa perakam video itu mainan Khalid sendiri  untuk alih pandangan orang ramai supaya tidak fokus kepada berbagai isu lop-lap kerajaan negeri selagor.

Jadi polis tidak perlu buang masa melayan permainan Khalid dan lebih baik tumpu pada hal lain lebih serius termasuk bermacam-macam maksiat yang kerajaan negeri itu lulus samapai negeri selagor itu popular sebagai 'pasar daging dan ayam import dari negeri cina' lebih dari pekan golok.

Dibawah ini pemuda petik dari Utusan Online 2/9, sudah jelas menerangkan semuanya gimmick belaka dan jawatankuasa yang ditubuhkan itu hanya kena buli oleh Tan Sri Ibrahim.

UTUSAN ONLINE

Setiausaha Sulit Menteri Besar, Faekah Husin berkata, itu merupakan pendirian kerajaan negeri setakat ini meskipun pelbagai pihak mendesak menteri besar membuat laporan polis berhubung penemuan itu.

Beliau memberitahu, kerajaan negeri mahu menangani kes berkenaan secara politik kerana tidak menolak kemungkinan tujuan kamera itu diletakkan di dalam bilik menteri besar adalah bermotifkan politik.

"Setakat ini laporan polis tidak akan dibuat. Jawatankuasa khas yang ditubuhkan kerajaan negeri menyiasat kes ini secara dalaman dan masih lagi meneliti maklumat termasuk beberapa wajah yang direkodkan dalam kamera berkenaan.

"Bagaimanapun, setakat ini jawatankuasa itu belum membuat sebarang keputusan sehingga mesyuarat diadakan esok. Jika mereka ingat dengan meletakkan kamera video berkenaan akan menganggu konsentrasi kami, mereka sebenarnya gagal," katanya di sini hari ini

No comments: